T-shirt wonderland & mini factory Universe on a T-shirt designed & printed in Amsterdam.
By Efrat Dalach & Joris Schenk –  T-shirt design since 2006.
Special tees from a four dimensional island in a three dimensional reality.

 

 

+1.

Wij zijn 99% “goed gemaakt” zonder sweatshops.  Wij <3 van Fairwear, bio-katoen, Tencel, Modal.... Speciaal modal is echt ongelofelijk +1. goede Mileu en werkomstandigheden zijn nodig voor de mensen die jouw kleding maken.

Lees hier meer over ons.

+1.

We are 99% sweatshop free. We <3 fairwear, organic cotton , Tencel, Modal made t-shirts. Modal +1. Good environmental and working  conditions are needed for the people that make your clothes. 

 

 


 
 

Ik wil een t-shirt laten maken door jullie. - De afgelopen 10 jaar hebben wij honderdduizenden custom shirts gemaakt. Opeens hadden we zin om eens wat anders te gaan doen...
Nu zijn we full time shirts aan het maken voor onze eigen winkels :) en zijn we bezig met een Nieuw project:)   dus HEE-LAAAS geen custom shirts meer...

 

Maar mis je ons dan niet? - Een beetje wel, kom je langs om hallo te zeggen? 

 

Waar kan ik het beste heen voor custom shirts? -  zeefdruk in Amsterdam: Superette.  Kleine oplages, full-color en transfers etc: Katoenfabriek in Utrecht

 

Wat betekent Fairwear? - De meeste t-shirts die wij verkopen komen van leveranciers die meedoen met het programma van de Fairwear foundation. Dat doen wij al meer dan 10 jaar!
Deze organisatie  zet zich in voor verbetering van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.  Wij verkopen ook kleding van American Apparel (RIP 2017), zij hebben hun eigen standaard  op gebied van productie en kinderarbeid en milieu.

 

Organic cotton? - Waarom wil je dit eigenlijk? Wat is het voordeel? Bij organisch gegroeide katoen wordt er veel minder tot geen schadelijke stoffen gebruikt tijdens het groeiproces van de katoen. Dit is vooral een erg groot voordeel voor de mensen die de katoen verwerken. Dat zijn vooral Boeren zonder land in ontwikkelingslanden. Deze mensen komen zo minden of niet in aanraking met giftige  landbouwstoffen. Je merkt geen verschil in de t-shirt stof.

 

Modal, viscose,Tencel? - Modal is a botanic fiber fabric made from hard wood. They are naturally soft on the skin and exceptionally ecological. The fibers are produced using Edelweiss® fiber technology. Edelweiss stands for a "symbiotic" production process - pulp, the raw material, is produced at the same site as the modal fiber itself. Thus production can be done while going easy on energy and other resources.

 

Bamboe kleding? Bamboe is een ongelofelijk prettige stof om te dragen. Het voelt als wol maar niet zo kriebelig. Het werkt thermisch, het is soepel en blijft heel erg lang mooi. De meeste bamboe komt uit China waar er helaas iets minder zorgvuldig wordt omgegaan met de rest stoffen van het proces om de viscose te maken. In veel opzichten nog altijd beter dan "gewone" katoen is het niet die super milieu vriendelijke stof die sommige mensen beweren dat het is. Gelukkig gebruiken wij een bamboe mix met 30% organische katoen en uit een Fairwear productie proces.

 

Waar worden de shirts gemaakt? Bangladesh, India, Portugal, VS, Zeefdruk in Amsterdam, Nederland en België. In Bangladesh zijn een aantal zeer geavanceerde hypermodern Fairwear gecontroleerde productie bedrijven die de kleding maken die wij verkopen. De kleding uit India wordt klimaat neutraal gemaakt door Earthpositive. De Modal garen van Lenzing uit Oostenrijk. Veel van onze kinderkleding wordt gemaakt door American Apparel in Los Angeles(RIP AA 2017) en bedrukt in Nederland.

 

Kan ik ruilen? - Ja dat kan. Probeer zo min mogelijk de frituurpan aan te zetten tijdens het passen thuis. We doen aan ruilen en retouren. Je kunt alleen geen custom t-shirts retouren of ruilen.