Privacy Policy ?- Wij hebben geen facebook tracking cookies. We maken wel gebruik van Google analytics om te zien hoeveel mensen onze website bezoeken.  We hebben ook geen email mailinglist waar we je email opslaan. Als je een t-shirt besteld in de webshop slaan we uiteraard wel gegevens op als je adres waar we het shirt heen kunnen sturen en hoe we je kunnen bereiken. Deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor Universe on a t-shirt

 

Wat betekent Fairwear? - De meeste t-shirts die wij verkopen komen van leveranciers die meedoen met het programma van de Fairwear foundation. Dat doen wij al meer dan 12 jaar!
Deze organisatie  zet zich in voor verbetering van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Wij verkopen ook kleding van andere merken zoals comfort colours of American Apparel, zij hebben hun eigen standaard op gebied van productie en kinderarbeid en milieu.

 

Organic cotton? - Bij organisch gegroeide katoen wordt er veel minder tot geen schadelijke stoffen gebruikt tijdens het groeiproces van de katoen. Dit is vooral een erg groot voordeel voor de mensen die de katoen verwerken. Dat zijn veelal boeren zonder land in India. Het is zwaar werk maar een stukje aangenamer als je niet de hele dag met neurotoxische stoffen bezig bent. Een organic cotton t-shirt is niet zachter of beter voor de gebruiker.  More than 50% of our products! are made of organic cotton.

 

Modal, viscose,Tencel? - Dit zijn natuurlijke vezel stoffen die gemaakt zijn van hardhout (meestal beukenhout). Geheel milieuvriendelijk en CO2 neutraal wordt door middel van de Edelweiss methode hout tot cellulose gereduceerd.

 

Bamboe kleding? Bamboe is een ongelofelijk prettige stof om te dragen. Het voelt als wol maar niet zo kriebelig. Het werkt thermisch, het is soepel en blijft heel erg lang mooi. De meeste bamboe komt uit China waar er helaas iets minder zorgvuldig wordt omgegaan met de rest stoffen van het proces om de viscose te maken. In veel opzichten nog altijd beter dan "gewone" katoen is het niet die super milieu vriendelijke stof die sommige mensen beweren dat het is. Gelukkig gebruiken wij een bamboe mix met 30% organische katoen en uit een Fairwear productieproces.

 

Waar worden de shirts gemaakt? Bangladesh, India, Portugal, VS, Honduras. Zeefdruk in Amsterdam, Nederland en Belgiรซ, verder borduren en printen we zelf in Amsterdam. 
In Bangladesh zijn een aantal zeer geavanceerde hypermodern Fairwear gecontroleerde productie bedrijven die de kleding maken die wij verkopen. Meer hierover kun je lezen op
deze website. De kleding uit India wordt klimaat neutraal gemaakt door Earthpositive. De Modal garen van Lenzing uit Oostenrijk. 

 

welke winkel moet ik heen - Je kunt het beste naar de Lelie winkel, hier hebben we alle nieuwste modellen en de kinder t-shirts en alle tijd om je te helpen iets leuks te kiezen. In de Staalstraat winkel  hebben we een selectie, en in de mini factory winkel hebben geen kinder shirts.

 

Kan ik ruilen? - Ja dat kan. Probeer zo min mogelijk de frituurpan aan te zetten tijdens het passen thuis. Je kunt ruilen en retourneren.