Ik wil een t-shirt laten maken door jullie. - De afgelopen 10 jaar hebben wij honderdduizenden custom shirts gemaakt. Opeens hadden we zin om eens wat anders te gaan doen...
Nu zijn we full time shirts aan het maken voor onze eigen winkels :) en zijn we bezig met een Nieuw project:)   dus HEE-LAAAS geen custom shirts meer...

ย 

Waar kan ik het beste heen voor custom shirts? -  zeefdruk in Amsterdam: Superette.  Kleine oplages, full-color en transfers etc: Katoenfabriek in Utrecht

 

Wat betekent Fairwear? - De meeste t-shirts die wij verkopen komen van leveranciers die meedoen met het programma van de Fairwear foundation. Dat doen wij al meer dan 10 jaar!
Deze organisatie  zet zich in voor verbetering van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Wij verkopen ook kleding van American Apparel, zij hebben hun eigen standaard op gebied van productie en kinderarbeid en milieu.

 

Organic cotton? - Bij organisch gegroeide katoen wordt er veel minder tot geen schadelijke stoffen gebruikt tijdens het groeiproces van de katoen. Dit is vooral een erg groot voordeel voor de mensen die de katoen verwerken. Dat zijn veelal Boeren zonder land in ontwikkelingslanden. Het is zwaar werk maar toch een stuk aangenamer als je niet de hele dag met neurotoxische gassen bezig bent.

 

Modal, viscose,Tencel? - Wij zijn heel blij dat we t-shirts verkopen van het geweldige Modal en Tencel. Dit zijn natuurlijke vezel stoffen die gemaakt zijn van beuken hout. Geheel milieuvriendelijk en CO2 neutraal wordt door middel van de Edelweiss methode hout tot cellulose gereduceerd. Vervolgens worden hier de draden van gesponnen voor jouw  T-shirt!

 

Bamboe kleding? Bamboe is een ongelofelijk prettige stof om te dragen. Het voelt als wol maar niet zo kriebelig. Het werkt thermisch, het is soepel en blijft heel erg lang mooi. De meeste bamboe komt uit China waar er helaas iets minder zorgvuldig wordt omgegaan met de rest stoffen van het proces om de viscose te maken. In veel opzichten nog altijd beter dan "gewone" katoen is het niet die super milieu vriendelijke stof die sommige mensen beweren dat het is. Gelukkig gebruiken wij een bamboe mix met 30% organische katoen en uit een Fairwear productie proces.

 

Waar worden de shirts gemaakt? Bangladesh, India, Portugal, VS, Zeefdruk in Amsterdam, Nederland en Belgiรซ. In Bangladesh zijn een aantal zeer geavanceerde hypermodern Fairwear gecontroleerde productie bedrijven die de kleding maken die wij verkopen. De kleding uit India wordt klimaat neutraal gemaakt door Earthpositive. De Modal garen van Lenzing uit Oostenrijk. Veel van onze kinderkleding wordt gemaakt door American Apparel in Los Angeles en bedrukt in Nederland.

 

welke winkel moet ik heen - Je kunt het beste naar de Lelie winkel, hier hebben we alle nieuwste modellen en de kinder t-shirts en alle tijd om je te helpen iets leuks te kiezen. In de Staalstraat winkel  hebben we een selectie, en in de mini factory winkel hebben geen kinder shirts.

 

Kan ik ruilen? - Ja dat kan. Probeer zo min mogelijk de frituurpan aan te zetten tijdens het passen thuis. We doen aan ruilen en retouren. Je kunt alleen geen custom t-shirts retouren of ruilen.

ย